Onderhoud

Onderhouden is behouden

We zien tegenwoordig steeds meer automobilisten die alleen de noodzakelijke reparaties uit laten voeren, terwijl onderhoud eigenlijk het meest belangrijke is voor uw voertuig.

In onderstaande tekst willen we u laten zien wat belangrijk is voor uw auto.

Bij "klein onderhoud" wordt niet alleen de olie en het bijbehorende filter vervangen, we controleren hierbij een paar belangrijke zaken zoals:

  • Of alle vloeistoffen nog op peil zijn.
  • Remmen worden visueel gecontroleerd op slijtage.
  • Banden worden gecontroleerd op de juiste spanning en slijtage en hoe ze gesleten zijn.
  • De verlichting wordt gecontroleerd.
  • Deuren worden gesmeerd.

(Toelichting op bovenstaande controlepunten: deze vertellen ons meer dan alleen de staat van de banden of peil van vloeistoffen. Bijvoorbeeld wanneer een band scheef afslijt is er vaak iets met het onderstel en moet deze dus gecontroleerd worden en of uitgelijnd.

Wanneer het koelvloeistof peil te laag is kan dit duiden op een lekkage. Of als het remvloeistof-niveau te laag is, kan dit duiden op versleten remblokken en/of schijven of eventuele lekkage van de wielremcilinders bij (trommelremmen)

Juiste onderhoud is zeer belangrijk voor de levensduur van uw auto Niet alleen van de gehele auto maar ook vooral voor de slijtage onderdelen. Zo ziet u dat een kleine beurt al veel verder gaat dan alleen schone motorolie en een schoon oliefilter. Als er verder wat met de auto aan de hand is komt dit hier vaak al aan het licht.

Online plannen

Wilt u uw afspraak online plannen? Dat kan gemakkelijk door het onderstaande formulier met de gewenste datum in te vullen.